onsdag 23 mars 2011

Bokbyte


Nu har jag tagit fram svärsonens julklappsbok , Bockfesten. Det är en tegelsten så jag hoppas den är bra. Enligt honom och flera andra ska det vara en av hans bästa. På julklappsrimmet stod det:

"Mormors blogg är vida känd,
hon startat en mormors trend.
Mormor skriver vacker prosa
nästan i klass med Nobels Llosa."

Jag har ikväll läst ca 50 sidor, men har varit på akvarellmålningskurs och är så trött att kudden kallar.

tisdag 22 mars 2011

Vårkänslor



Det känns som om jag har "legat i ide" i två år. I två år har jag haft mitt extra arbete men nu har jag vaknat till och inser plötsligt att jag har tid att njuta av våren. Jag har "bunkrat upp" med allergimedicin, så nu kan våren få börja.

Nu är det dags att plocka fram mitt gladaste leende och mitt modigaste mod. Jag kickstartar våren med att göra något som jag länge drömt om men inte vågat göra? Vad det är behåller jag för mig själv.


Vårkänslorna
kommer bums då solen skiner som idag och det är +13. Vårkänslor får jag av att sjunga i kören
Vårkänslor får jag då jag kan ha kortärmad blus under jackan och lättare skor.
Vårkänslor får jag av att fika med trevlig man för tredje gången på en vecka.
Jo, jag lovar, det kan faktiskt pirra även vid hög ålder.
Vårkänslor får jag av att skura balkongen och upptäcka att flera perenner klarat övervintringen. Min murgröna har överlevt!

Jag säger också välkommen till en nygammal bloggkompis pockethexan och en ny intressant kompis vitsippan.


Ha det gott!


FELICIA FILOSOFERAR
Kärleken, säger Felicia, är precis som en blomma, den måste näras med värme och respekt för att kunna växa sig riktigt stark.


söndag 20 mars 2011

Intervju om min barndom


Jag har som regel att inte lägga in kort på närstående, men på det här kortet
kan man ju inte identifiera personen. Dessutom har hon en egen blogg,
där hon lägger ut bilder. Jag läser den inte och
hon läser inte min blogg. Bilden tagen i julas då hon spelade piano för oss. 
Igår hade jag besök av E och hennes mamma. Dottern satte upp gardiner medan E intervjuade mig. E skulle skriva om hur det var när mormor var barn och mitt första jobb m.m. Hon går i sexan i en skola, där all undervisning bedrivs på Engelska. Uppgiften skulle skrivas på minst en A4-sida, så det var många frågor och hon ställde också följdfrågor. Jag blev påmind om vilka roliga utelekar vi hade på den tiden: Hoppa hopprep, hoppa hage, kasta tre bollar mot väggen och inte minst spela kula. Så fort snön försvunnit tog vi fram kulpåsen och det var ett vårtecken för ett asfaltsbarn som jag. Det som förvånade henne mest var när jag berättade att vi spelade boll på gatan - det kom kanske en bil i veckan. Jag hjälpte till litet med de svårare orden,  t ex invoice. Mitt första arbete var på en speditionsfirma. Jag var 16 år och  skrev jag fakturor med åkarnas följesedlar som underlag.  Det varade ett år: "I admired the secretary and realised that this job of mine wasn´t a challenge, so I went back to school to get more education. "

Hennes sista fråga var svår att besvara. Hon undrade om jag skulle vilja vara barn i den här tiden. Jag svarade: jag tror inte det. Hon frågade varför. Jag sade att vi hade mer gemenskap förr och umgicks mer med varandra. Fast du har ju en mycket bra barndom och vissa saker är nog både bättre och roligare nu. Flickor får utbilda sig osv.

Jag får se om hon ringer för att komplettera svaren.

fredag 18 mars 2011

En dag i tystnad för Japans offer




Den senaste veckan har vi väl alla följt nyheterna från Japan. Det som hänt människorna där är ofattbart för oss i vårt trygga lilla land. Allt är redan sagt i massmedia.


Fredag förmiddag och på väg ut

Tack för bra bussförbindelser! Igår "haltade" jag till bussen vid 12-tiden. Min fot har värkt i ca fem veckor nu - de senaste dagarna har jag inte kunnat stödja på den. Diagnosen var tidigare "instabil fot". Jag har ont i vila och då jag vaknade igår kände jag mig tveksam till att fara på vattengympan. "Skam den som ger sig", tänkte jag. Det kan knappast bli värre, så jag tog bussen för att njuta av det 34-gradiga vattnet. En väninna går där också och vi fikar alltid efteråt!


Det gick fantastiskt bra, men då vi hoppade lyfte jag vänster ben och hoppade på det högra benet som på bilden nedan. Ingen såg det, eftersom jag var under vattnet.




Har dock inte bikini som på bilden och är inte lika voluminös som damen på bilden *fniss*. Värken minskade efter Alvedon och vila  - ingen städning här inte. En av tanterna  jag träffade på Seniorträffen tyckte jag skulle be om att få ta blodprov för misstänkt gikt. Så där ont kan man inte ha, tyckte hon. Väl hemma gick jag in på "Mina vårdkontakter" och sände ett meddelande till min husläkare. Efter 4 timmar kom ett sms att jag hade svar. Där stod: " gå till receptionen på VC i morgon förmiddag och hämta remissen till blodprovstagning." Samtidigt skrev hon att  hon har sänt remiss till en ortopedisk fotklinik för att jag ska få hjälp. Tala om bra service här i Stockholm! Alltid något att vara tacksam för.

Efter en kopp kaffe går jag nu till Vårdcentralen, 5 min härifrån, sedan till Seniorträffen, där vi ska förbereda för nästa veckas knytkalas på pajer.


Trevlig helg!


torsdag 17 mars 2011

Färggranna sockar


Färgglad stickning till sockar med stickor 2½


 Har varit på vattengympan idag. Bussen dit tar 23 minuter, så jag satt och stickade på bussen.
Att sticka går bättre än att läsa då bussen skumpar omkring.

Ha det gott!