onsdag 30 maj 2012

Min bokläsning och litet annat från min vardag

Dagarna går utan att jag egentligen gör någonting. Somnade först efter 1 igår, ovanligt, jag brukar inte ha svårt för att somna och hittills har sömnen varit god. Jag funderar på allt jag vill göra men som jag inte hinner med eller orkar just nu. Har på förmiddagen tagit prover på Vårdcentralen - de skulle sändas till Karolinska inom två timmar. Gick direkt till Öppen onsdag. Vi hade en trevlig terminsavslutning med god lunch, glassbakelser och kaffe. Kom hem ½ 4 och har sedan dess tagit hand om räkningar, lagat mat, fixat litet strykning m.m. hushållsaktiga prylar! Usch!

När jag inte kunde somna igår gick jag upp vid ½ 12 och läste Agaat till strax efter 1, är nu på sid 348. Ser att maj månads planering av bokläsning inte har följts, men jag läser då jag har lust och tid. Det är ändå bra att ha litet ordning med en lista på de böcker jag vill läsa. När jag har lust att läsa kan jag kika på den. Jag reserverar hemifrån böcker på datorn och när de kommit får jag ett mail. Jag har 5min till mitt bibliotek, bekvämt! De böcker jag har kvar för maj är Torsdagsbarn av Sonja Hartlett och Om natten i Chile av Roberto Bolaño, den sista är på bara 150 sidor. Därefter börjar sommarens Klassikerutmaning hos Lyrans Noblesser. Klicka gärna på länken.

I morgon har jag på förmiddagen läkarbesök på Karolinska. Litet spännande att höra vad läkaren säger efter avslutade behandlingar. Jag kanske behöver någon medicin och får också reda på hur ofta jag sedan ska gå på kontroll.

Därför är det roligt att senare på dagen fara och uppvakta min bror och hans fru Eternellen. Klicka gärna på länken.

Bror fyller den 31 maj och svägerskan den 10 juni och bjuder ikväll på god buffé.

Till vänster en bild på inplanteringen som jag tar med vid uppvaktningen.









Sedan en vinflaska till dem båda. Bild nedan. Eftersom de är två, blir det två presenter.


Framöver blir nog mitt bloggande litet mer sällan.  Jag har fått klartecken på styrketräning och annan motion av doktorn idag. Återbesök om 4 månader, men provtagning en gång i månaden. Är inte det positivt, så säg?

Trevlig helg!
önskar
/Kajsastina

måndag 28 maj 2012

En aktiv dag med fika, bokläsning och städning

En ganska aktiv dag:
Promenad
Handling
Ett par timmars läsning av boken Agaat.
Den är bra men i mitt tycke innehåller
den för många sidor, 712.
Kl 3 satte jag igång att städa, jag tar ett rum i taget.
Fixade på balkongen.
Lagade nyttig middag, torsk på en bädd av purjolök.
Tyvärr har inte lusten för mat återkommit.
Däremot smakade det bra med smörkringla och kaffe med en vän på Figges.



fredag 25 maj 2012

Bloggtips

Idag har jag varit ute många timmar, så nu jag sitter här och snörvlar och ser knappt skärmen p.g.a. pollenallergin. Laxen står i ugnen och potatisen kokar, har inte tid att göra något märkvärdigt i matväg.

Min svägerska undrar över hur man får fler besökare. Hon har en trevlig blogg, Eternellen, men bara två följare. Klicka på länken för att komma dit. Själv anstränger jag mig inte någonting för att få fler, utan håller kontakten med ett fåtal trogna bloggvänner. Några har jag kanske fått som följare för att de själva ska få följare, men ganska snart ser jag vilka som har ungefär samma intressen och värderingar. Till dem återvänder jag ofta, det är ju det här med att verkligen lära känna någon, som gör det roligt att kommentera. Jag hittade i alla fall en sida från bloggproffs.se  med 10 tips för bloggare. Det kan vara något att ha som utgångsläge.


10 tips för att få fler besökare till din blogg

Här är länken: http://bloggproffs.se/2008/05/19/10-tips-for-att-fa-fler-besokare-till-din-blogg/

Där står:
"Att få massvis med besökare till sin blogg är något som många drömmer om. Det går att läsa om de stora bloggarna som drar hundratusentals besökare i veckan och visst blir man lite avundsjuk? Nu kanske inte alla bloggar kan attrahera den mängden besökare men många skulle kunna få många fler besökare inom sin nisch. Kanske kan man till och med bli en auktoritet inom sitt område. Vi har sammanställt en liten lista på saker som kommer att ge dig fler besökare.

1 Pinga Din Blogg
Se till att pinga din blogg på de indexeringstjänster som finns varje gång du skrivit ett inlägg. www.Nyligen.se och www.Nybloggat.se är två ställen där du kan börja. På så vis får du trafik och lite ingående länkar till din blogg. (Ingående länkar är bra för att Google ska visa din blogg oftare).

2 Bloggtopplistor
Lägg till din blogg i de topplistor för bloggar som finns. De genererar en del besökare stadigt, de har vanligtvis också bra inlänkar. Några: www.weareyourfriends.net, www.blogifer.com och www.blogglista.se.

3 Sociala Nätverk
Posta dina viktiga nyheter i sociala nätverk. Sociala nätverk har en förmåga att skicka ganska mycket trafik under en kort tid. I Sverige är tyvärr inte utbudet på sociala nätverk så stort men du kan ju prova www.pusha.se. På engelska är det större och här finns bland annat www.propeller.com, www.reddit.com och www.digg.com.

4 Nyhetsreferat
Använd dig av www.twingly.se. Genom att länka till tidningsartiklar som du refererar till och pinga twingly kan du snabbt och enkelt få en ganska stor mängd besökare.

5 Delta i Bloggosfären
Var en aktiv bloggare, skriv om andra bloggare eller deras inlägg, länka till dem. Var aktiv och kommentera i andra bloggar (bara relevanta grejer förstås, ingen gillar en spammare).

6 Uppdatera regelbundet
Uppdatera din blogg regelbundet. En blogg som uppdateras med jämna mellanrum är intressantare för läsaren som kommer tillbaka.

7 Var en noggrann bloggare
Skriv riktigt bra inlägg. Att vara noggrann och korrekturläsa är inget som strider mot bloggetiken. Bara för att det är ett snabbt medium betyder det faktiskt inte att man inte kan vara noga.

8 Tipsa andra om din blogg
Tipsa andra bloggare om att du har en blogg på samma tema. Om du skrivit något intressant är många bloggare beredda att referera till dig. Bloggare som länkar till varandra är förmodligen det som gör bloggosfären så viktig som den är idag. Nyheter sprider sig fort i bloggarna och folk brukar vara noga med att uppge källa.

9 Skaffa inlänkar
Lägg till din blogg i de olika kataloger som finns. Det finns en hel del kataloger med olika former av sortering. Här kan du få en gratis länk till din blogg och i vissa fall lite besökare. Här finns en lista på svenska sökmotorvänliga kataloger: http://www.seo-forum.se/olika-kataloger/7-lista-pa-svenska-soekmotorvaenliga-kataloger.html

10 Var nischad
Var noga med din nisch. Om du håller dig till ämnet och ser till att skriva bra kommer folk att återkomma, det finns folk som är intresserade att läsa om ämnet. Har de bara hittat dig och gillar det du skriver kommer de att komma tillbaka."



Om ni kommer på något mer, skriv gärna in det som en kommentar.

/Kajsastina

torsdag 24 maj 2012

Little Bee av Chris Cleave



 
Det är en berättelse om två kvinnor. Deras liv möts av en slump en ödesdiger dag, och en av dem måste göra ett fruktansvärt val, den sortens val som man hoppas att aldrig behöva göra. Två år senare möts de igen – det är här historien börjar.


Little Bee, en nigeriansk flicka på 16 år, har suttit i två år som flykting i en förläggning utanför London, där hon ägnat tiden att lära sig Engelska. När hon släpps ut därifrån tar hon fram en adress som hon fick på stranden i Nigeria av en man, Andrew O´Rouke och söker upp honom. Hon kommer dit samma dag som Andrew begravs. Änkan till Andrew, Sarah O´Rouke, är ett berättarjag och hennes berättelse varvas med Little Bees. Tråden som leder fram till vad som egentligen hände den dagen på stranden vävs långsamt samman.

Till slut får vi reda på vad som hänt och det är hemskt och ofattbart.  Sarah har en son, Charlie, som alltid bär en Batman dräkt och är redo att slåss mot de onda. Här finns också en man och älskare, Lawrence. När han ser att de två kvinnorna på ett naturligt sätt vill hjälpa varandra blandar han sig i. Men Sarah har fått en mening med livet och känner ansvar och också skuld gentemot Little Bee.  Den här lilla flickan som blivit vuxen alltför fort är både tuff och humoristisk. Från Little Bees synvinkel får vi se västvärlden med dess fördomar och okunnighet om andra länder. Boken handlar om krig och förtryck, men också om medmänsklighet och hopp.


Trots den tragiska handlingen är boken mycket läsvärd.






En skön dag!

Dagen idag har bara fyllts av positiva upplevelser. Frukost på balkongen. Massage i 55 min vid 1-tiden och sedan var jag tillsammans med barnbarnspojkarna då de kom från skolan. Då dottern kom hade jag fixat litet mat. Så orken ökar för varje dag!

Önskar alla som tittar en en trevlig Pingst!

/Kajsastina