tisdag 26 februari 2013

Allt väl, efter omständigheterna



Här är så tyst, så tyst! Men det var det inte igår. Findus jamade mycket då han lämnades här i söndags kväll, men slutade av ren utmattning framåt natten. Igår natt jamade han runt 12-tiden men sedan gav han med sig. Det blev aldrig något direkt slagsmål. Men det kanske kommer.

Leo och Sessan har börjat nosa på varandra. Sessan ligger på sin vanliga plats och sover med ett halvt öga öppet. Findus kommer bara fram för att gå på lådan och för att äta. Leo kan till och med låta sig lyftas och sitta och spinna i mitt knä.  

Jag for på styrketräningen vid 11-tiden. Solen sken och jag borde ha gått min promenad, men jag kan bara träna tisdagar och fredagar. Hoppas få mer tid i morgon och hoppas också på solsken. Javisst, då ska jag spela Canasta mellan 13 och 15, men jag hinner före det.
Det är mest damer som besöker styrketräningen.


Annars är allt bra, eller nästan bra, om jag bortser från litet värk (medicinerna hjälper och det är jag glad för) och att jag inte kan tugga, men jag antar att jag vänjer mig. Om jag fortsätter spara som jag gör, så har jag fått ihop kostnaden för tänder om två år.

Dagens frisyr är ingen frisyr - bara lockig.
 
Min dotter K lämnade tre små flaskor rödvin till mig samtidigt med katten.
 
Öppnade en flaska i söndags kväll. Och jag har 2 hela flaskor och 1/3 flaska kvar. Ska ta skvätten  till middagen senare.
 
Ha det så gott!
 
/Kajsastina

lördag 23 februari 2013

Örfilen

Jag började titta på en australisk serie på TV2 och tyckte den var intressant. Då hade det gått två avsnitt, men jag kunde se dem i SVTplay. Däremot tittar jag aldrig på svenska serier som Molanders, Farmen m.m. Örfilen består av åtta avsnitt och den blir mer och mer psykologiskt intressant. Jag ska reservera boken som är skriven av Christos Tsiolkas.


En solig eftermiddag vid en grillfest i en förortsvilla ger en av gästerna en trotsig treåring en örfil. Barnet är inte hans son. Örfilen delar hela umgängeskretsen i två läger: de som tycker att den är ett grovt övergrepp och de som tycker att incidenten var en bagatell.

När pojkens föräldrar bestämmer sig för att göra rättssak av det fördjupas konflikten och får konsekvenser långt utöver vad någon av deltagarna kunnat tänka sig. Vänskapen mellan gamla vänner sätts på prov och familjelojalitet ställs mot moral och principer.


Boken belönades med Commonwealth Writers Prize 2009 och nominerades till Booker-priset 2010. Den har gjort stor succé i den engelskspråkiga världen, översatts till 20 språk och även blivit en framgångsrik teveserie.

/Kajsastina