söndag 30 juni 2013

Min bokläsning har legat nere



Sommardagarna rusar förbi . I morgon är det redan den 1 juli. Jag läser böcker åtminstone varje kväll men helst också på dagen. Jag avviker en hel del från planeringen. Har läst flera böcker som jag inte bedömt eller sagt vad jag tycker om dem: Historien, Ett annat liv, Egen eld, Ett kort uppehåll på vägen från Auschwich och kanske någon mer. Jag sparar det till en regnig dag. Jag har skaffat ett kort från mitt bibliotek, som ger mig tillstånd att komma in och låna böcker, då det inte finns personal där.

Idag har jag varit ute på picnic och det var varmt i solen, Det blev en timmes sömn tidigt ikkväll, därav den sena timmen vid datorn.

Snart har jag haft 30 000 bloggbesök, så jag ska ha en utlottning av böcker.
Titta in på bloggen i morgon om du har lust att vinna TRE böcker.

/Kajsastina

måndag 24 juni 2013

Värme och stickning - en bra kombination?


Katten håller mig vaken i alla fall.

Värmen har hållit i sig hela dagen, ca 26 ° här i Sollentuna.Svårt att koncentrera mig att läsa mina böcker, så den planeringen har helt raserats. Plockade fram min stickning av tröjan i garnet Drops Verdi. Det var så roligt att sticka att jag inte har upptäckt att den blir för stor. Vad göra? Repa upp och börja om, men nu med rundstickor 5 istället för 6,5. Enligt Drops Designs stickbeskrivning ska den stickas med stickor nr 7. Jag lyssnade på en stickkompis som tyckte att jag absolut skulle ta storlek XL, eftersom jag har byst. Vad är det med dessa kvinnor, som själva inte har någon byst? Tycker de att man ska dölja den? Tydligen, eftersom många påpekar detta, men jag själv är nöjd både med bysten och kroppen. Bara den fungerar hyfsat. Tänker också på allt den har uträttat.



 


Den blåmelerade tröjan ska jag sticka till mig själv. Härliga färger!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Jag har också beställt orangemelerat i samma garn som jag ska sticka till en dotter.
 
Ha det gott!
/Kajsastina