måndag 27 januari 2014

En vardag i slutet på Januari, inte så dum faktiskt

Natten mot måndag, dvs idag, sov jag så oerhört bra. Jag sover hyfsat i vanliga fall också men vaknade ett par gånger och kände mig tillfreds med mig själv. Att ha kommit så långt i livet att jag nu känner ett lugn och en harmoni i tillvaron är ingenting som jag fått gratis. Jag ältar ingenting gammalt, ser varken bakåt eller framåt, utan jag bara är. Läser mycket i min bok just nu, men inte lika fort som tidigare. Jag har en "pytteliten" svart prick som dansar runt i vänstra ögat, speciellt framför datorn. Torra ögon har jag fått ögondroppar mot men ögonen blir extra irriterade av inomhusklimatet. Vädret under söndagspromenaden var kallt och blåsigt, men jag tog mig runt min 30 min promenad.

Just nu ljusnar det  i Edsberg och jag ska ge mig ut i solen? Den korta stund den är framme. Tänker äta lunch först. Vad sägs om det här?

Köpte den här mackan på "Figges" då jag gav mig ut i morse för att handla Sheba till min katt Sessan. Hon satt vid kylskåpet en lång stund och tittade ilsket på mig och hon satt kvar då jag kom hem.

Efter promenaden ska jag kika in på Seniorträffen och lära mig Krokodilvirkning. Det är skönare för händerna att virka istället för att sticka. Det verkar kul också!

I morgon ska jag ta bussen för att handla present till barnbarnet E. Hon fyller 15 år och då det är svårt att hitta rätt åt en tonåring, så blir det kanske blir ett presentkort på The Body Shop.


/Kajsastina





torsdag 23 januari 2014

Lästa böcker 2013



  1. Gardell Jonas
Om Gud
  1. Le Clézio J.M.G.
Afrikanen
  1. Cossé Laurence
Drömbokhandeln
  1. Djebar Assia
Ingenstans I min fars hus
  1. Gardell Jonas
Torka aldrig tårar utan handskar
  1. Hamsun Knut
Svält
  1. Hilary Mantel
Wolf Hall
  1. James P.D.
När döden kom till Pemberley
  1. Lena Elieshi
Bränd jord
  1. Morante Elsa
Historien
  1. Munroe Alice
Nära hem
  1. Munroe Alice
Hateship, Friendship, Courtship, Loveship,
  1. Platonov Andrej
Lyckliga Moskva
  1. Ragde Anne B.
Berlinerpopplarna, Eremitkräftorna, Vila på gröna ängar
  1. Söderberg Hjalmar
Den allvarsamma leken
  1. Tolstoy Leo
Anna Karenina
  1. Tsiolkas Christos
Örfilen
  1. Yan Mo
Vitlöksballaderna
  1. Yehoshia A.B.
Egen eld
  1. Zola Emile
Raquin Therese