lördag 30 augusti 2014

En skön lördag har startat bra!

Gårdagen ägnades åt  bussåkande, styrketräning och fika.  Gick av bussen i Sollentuna centrum för ärenden, träffade en vän, eller snarare en bekant, men här i Edsberg finns många trevliga människor som man stöter på i olika sammanhang. Till slut har en kontakt skapats, om man har liknande intressen. Efter dagens frukost plockade jag in några murgrönor från balkongen, synd att kasta dem. Får se hur de trivs i köksfönstret.



Sitter här i godan ro och skriver då äldsta dottern ringer. Hon ska just till S:a centrum för att fixa naglarna som efter många veckors städande blivit fula. De har köpt lägenhet, sålt sitt hus och det gick fort, som tur är. Hon tittar in hos "mamie" x)  se nedanst förklaring. De är sedan de bjudna på fest ikväll. Ska själv ut i mitt "lilla centrum Edsberg" för ärenden, så nu blev det litet bråttom. Hon kommer om ett par timmar. Ska fixa litet lätt lunch och kaffe. 

I alla fall blev jag igår kväll sent klar med den här förfärliga tröjan. Snyggt garn och snygg modell, men är inte så nöjd. Den går ju att använda i alla fall. Jag gjorde den kanske för stor, men det är tydligen modernt. Nu ska jag inte sticka så stora projekt utan hålla mig till sockar, vantar, mössor och mindre alster. Har flera på gång som ska göras klart till Kyrkan.

Så här blev koftan:




x) Dottern har sedan tonåren alltid kallat mig för Mamie. Hon tillbringade då en del tid med Morfar i USA (under tiden jag vidareutbildade mig). Det blev ett smeknamn på mig. Först nu, när jag skulle kolla stavningen, hittade jag betydelsen i Wikipedia. Kul att nämna som en kuriositet.

1. Mamie. Practical, couragous, outgoing and brilliant. Smart and witty. A woman who knows what she wants, how she wants it, and how to get there. She is the true definition of leadership land pose. 

Mamie. 2. Peace maker, creative thinker, and a intellect at heart. - Källa Wikipedia -

 Hej så länge! Trevlig helg!

/Kajsastina

tisdag 26 augusti 2014

En regnig men skön tisdag


I morse satt jag tidigt vid köksbordet, trots dålig sömn igår natt. Kaffe och dagens enda smörgås, som jag njuter av. Vill inte få i mig för många tomma kalorier som i vitt bröd, men nog är det gott med en rostad brödskiva med pyttelitet marmelad med ostskiva ovanpå. Det lärde jag mig av flickorna på sekretariatet då jag jobbade som professorns sekreterare på institutionen för Pediatrik i Umeå. De ringde mig då det var dags för förmiddagskaffe och jag tog hissen en trappa ned, då jag också hämtade posten. Nog har jag det bra som kan disponera mina dagar som jag vill numera!  Det är endast värken som sätter P för vissa aktiviteter. Har på egen hand minskat på morfinplåstret, men sänt ett mail om det till min läkare. Ska idag också gå och få massage på rygg och ben. I september börjar vattengympan och jag ska också försöka gå mer regelbundet på styrketräningen. Och sedan är det ju snart jul. * he, he *

Tänkte igår överväga om jag ska sluta blogga. Händer inte så mycket i mitt liv och jag vill inte skriva om mina barn och barnbarn. Deras integritet är viktig! Inte heller skriver jag om mina mest privata tankar. Ändå är det kul med kontakterna jag har och kan läsa andras bloggar, som jag i sommar har varit mycket dålig att kommentera. Nu tar jag en strömmingsknäckemacka och går till massagen, 5 minuter hemifrån. 

Ha det gott alla!


/Kajsastina

"Jag heter inte Miriam"

Läste framåt kvällen vidare i boken "Jag heter inte Miriam", har ungefär hälften kvar. Den är mycket bra, oerhört stark och jag blev mycket berörd. Sov inte så bra, då tankarna på Malika/Miriam dyker upp i mitt huvud, men det är läsandet värt. Oerhört brutalt har Majgull Axelsson skrivit en fiktiv berättelse om en person, som bygger på regeringens vitbok om romerna. Huvudpersonen rör sig mellan vakenhet och dröm och öppnar  luckor i sitt minne.  Jag skulle vilja sluka boken direkt, men måste pausa för att orka ta till mig allt. Berättelsen är ömsint, vacker, brutal, förlåtande och mycket stark.  Redan nu ger jag den 5 /5 poäng *****. Återkommer då jag läst klart.

Bilden hämtad http://www.levandehistoria.se/fakta-fordjupning/forintelsen/romer-under-forintelsen. Mellan 200 000 - 500 000 av Europas romer mördades under Förintelsen. Detta folkmord är till stora delar fortfarande okänt. 


/Kajsastina

Sensommar

Igår, måndag, hade jag en skön sensommardag. Vädret var soligt, lagom varmt. I lägenheten hyfsat undanplockat. Kylskåpet fullt med mat: varor från handling på Picard i Solna centrum av frysta franska varor av mycket god kvalitet. Soppor, pajer, små croissanter. Bra att ha om man inte hinner laga egen mat någon dag. Men oftast lagar jag maten från "scratch". Det är nyttigare och också litet som en hobby. I kylskåpet finns också en mycket god kräftströmming enligt recept från bloggen http://matlagarna.blogspot.se/2014/08/kraftstromming.html. Den räcker till flera dagar, som lunch och kallt på knäckebrödssmörgås.



/Kajsastina