tisdag 23 februari 2016

Halva dagen gick åt till hårklippning och lunch

Efter alla turer med olika frissor (tidigare inlägg) hade jag sparat håret i 4 månader. Bokade igår tid på Klippoteket, pensionärspris 240 kr! Den unga kvinnan klippte helt enligt mina anvisningar och absolut inget uppklippt. Trots att det gått fyra månader menade hon att det finns längder som måste växa ut. Nu har jag hennes namn och tfn och det känns bra.


Istället för att dricka kaffe bestämde jag mig för att äta lunch. Kommunalhusets restaurang har bytt ägare och den nya lagar maten helt på ekologisk grund. Lunchen kostar ett par 10:or mer än vanligt, men det är det värt, eftersom de lagar så god mat. Jag fick mycket tid över, då jag inte behövde laga någon mat alls idag. Raggmunken var precis så frasig i kanterna som min Farmor lagade den och fläsket ganska magert och lättuggat, med de rårörda lingonen till mums! Tog ett ljust knäckebröd till kaffet ovanpå. Det fanns också salladsbuffé naturligtvis.


Då jag kom hem gick jag på vinden för att söka efter prylar till loppmarknaden på seniorträffen. Hittade i alla fall gardiner som jag vet att jag aldrig kommer att sätta upp. Inte mycket använda. De är från tiden jag hade många rum i hus och har inte passat någonstans sedan.  Här fanns en stor låda med actionfigurer som är äldsta barnbarnets. Hur har de hamnat där? Jag ska ringa honom ikväll och höra om han vill ha dem kvar. En helt fungerande platt TV finns. Jag ska lägga ut den på blocket, om någon vill ha den för 500 kr kanske.


På läsplattan har jag, förutom Idioten, nu också Ljusets dotter och Projekt Rosie. Den senare är mycket rolig och bra och jag växlar den med att läsa Idioten som jag har läst 40 % av.

/Kajsastina

söndag 21 februari 2016

Valp Popipoo, en korsning mellan papillon och dvärgpudel


Valpen  i mitten har min  dotter tingat. Det är en hanhund och visst är han söt? Den är nu 6 veckor och kan hämtas i påsk. Dottern och jag blir dubbelmattar, men jag främst till en början då en valp ska tas om hand i 4 månader på heltid. Dottern arbetar men jag är ju pensionär och har tid. Jag lär väl få dra ner på läsandet i ett halvår.  Det ska bli roligt men säkert jobbigt också. Den finns i Karlstad, men dottern m man har ett sommarhus några mil utanför Kristianstad, där kommer påsken att firas.

En smakebit på søndag



Genom den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten kan vi ge och få smaktips från böcker vi läser. Bloggen administreras av Marie och varje söndag får vi lägga in tips och också läsa andras tips om böcker. En regel finns: Inga spoilers!


Mitt smakprov idag är från sidan 25 ur boken Kära syster skriven av Tawni O'Dell. Fyrtioåriga Shae-Penrose kör taxi i gruvstaden Jolly Mount, där hon växte upp med sin våldsamma och alkoholiserade pappa och yngre syster Shannon som sedan 18 år är försvunnen och som Shae misstänker är död.

"Till sist tvingade Shan mig att välja mellan henne och Clay. Jag har aldrig förstått om hon inte begrep vad hon gjorde eller om hon gjorde det medvetet som något slags snedvridet prov på min lojalitet mot henne. Jag accepterade att hon var tillräckligt gammal för att fatta egna beslut, och som hon så ofta hade påpekat var jag inte hennes mor. Bara hennes syster. Jag hade ingen rätt att säga åt henne vad hon skulle göra. Jag kunde inte tvinga henne att följa med mig. Han var hennes far. Den ende förälder hon hade. Hon brydde sig inte om hans övergrepp mot henne och jag befann mig inte i en situation där jag kunde argumentera mot henne. Jag har levt med min far i tjugotvå år. Jag hade varit hans hustru lika mycket som hans dotter och jag hade varit mor till hans andra dotter. Jag klagade aldrig. Jag försökte aldrig ge mig iväg därifrån. Fram tills jag fick ett eget barn att ta hand om,  försökte jag aldrig hejda honom. Jag trodde att Shannon och jag var tvungna att stå ut med att han slog oss, eftersom vi var hans barn."

HÄR kan du läsa om andras smakbitar.