tisdag 23 februari 2016

Halva dagen gick åt till hårklippning och lunch

Efter alla turer med olika frissor (tidigare inlägg) hade jag sparat håret i 4 månader. Bokade igår tid på Klippoteket, pensionärspris 240 kr! Den unga kvinnan klippte helt enligt mina anvisningar och absolut inget uppklippt. Trots att det gått fyra månader menade hon att det finns längder som måste växa ut. Nu har jag hennes namn och tfn och det känns bra.


Istället för att dricka kaffe bestämde jag mig för att äta lunch. Kommunalhusets restaurang har bytt ägare och den nya lagar maten helt på ekologisk grund. Lunchen kostar ett par 10:or mer än vanligt, men det är det värt, eftersom de lagar så god mat. Jag fick mycket tid över, då jag inte behövde laga någon mat alls idag. Raggmunken var precis så frasig i kanterna som min Farmor lagade den och fläsket ganska magert och lättuggat, med de rårörda lingonen till mums! Tog ett ljust knäckebröd till kaffet ovanpå. Det fanns också salladsbuffé naturligtvis.


Då jag kom hem gick jag på vinden för att söka efter prylar till loppmarknaden på seniorträffen. Hittade i alla fall gardiner som jag vet att jag aldrig kommer att sätta upp. Inte mycket använda. De är från tiden jag hade många rum i hus och har inte passat någonstans sedan.  Här fanns en stor låda med actionfigurer som är äldsta barnbarnets. Hur har de hamnat där? Jag ska ringa honom ikväll och höra om han vill ha dem kvar. En helt fungerande platt TV finns. Jag ska lägga ut den på blocket, om någon vill ha den för 500 kr kanske.


På läsplattan har jag, förutom Idioten, nu också Ljusets dotter och Projekt Rosie. Den senare är mycket rolig och bra och jag växlar den med att läsa Idioten som jag har läst 40 % av.

/Kajsastina