lördag 7 januari 2012

Eldvittnet av Lars Kepler


Jag är kattvakt i dotterns hus och hade inte med mig min bok. Jag hittar alltid böcker där att läsa, ibland läsvärda, ibland inte. Men, det är som det är, sitter man i ett hus på vintern tillsammans med en katt och ingen dator och inte gillar att titta på TV får jag hålla till godo med de olästa böcker som finns. Det finns mycket böcker här, men vår smak överensstämmer inte alltid. Jag började läsa Eldvittnet av författarpseudonymen Lars Kepler. Den är spännande, men kanske är beskrivningarna av mordet i början alltför otäcka och våldsamma. Om det är en bra intrig, behöver man väl inte överdriva våldet. Läsaren kan väl använda sin egen fantasi!  Jag får se om jag fortsätter eller om jag "skumläser" snabbt för att komma till slutet.  Den är inte värd att packa ned och ta hem.
Författarpseudonymen består av Alexander och Alexandra Coelho Ahnoril
Ska lämna min kommentar senare, men först måste jag skriva en sammanfattning av Bokresan jorden runt, december. Så här beskrivs Eldvittnet av författarna själva på Bokus hemsida:

Personligt från Kepler till Bokus läsare
"Sedan vi började skriva kriminalromaner har vi varit med om en otroligt lustfylld och hisnande resa. Men vi har aldrig tidigare skrivit med en så brinnande inspiration och koncentration som med Eldvittnet. Vi har skrivit med bultade hjärtan och isande rysningar efter ryggen. Vi har inte kunnat sluta på kvällarna. Vi har fortsatt prata om Eldvittnet, väckt varandra på nätterna, diskuterat högt när vi handlat mat och hämtat barnen på skolan.

Kanske beror intensiteten på att Eldvittnet är kommissarie Joona Linnas märkligaste fall hittills. Ett mord sker inne på isoleringsrummet på ett hem för destruktiva flickor i norra Sverige. Det är ett ohyggligt mord. Hela rummet är nedstänkt av blod. Men ingen har sett något. Det finns inga vittnen, och ändå börjar någon tala. En kvinna hör av sig till polisen och begär pengar för att berätta vad hon vet om fallet. Men ibland är det farligare att ljuga än att tala sanning.

Vi skriver om det som verkligen berör oss. Eldvittnet handlar om omhändertagna flickor. Vi tycker att allvarliga ämnen passar för kriminalromaner, men samtidigt vill vi att det ska vara en lustfylld och spännande lyxläsning. Vi vill ge läsarna något extra. Berättelser de inte hört förut. Eldvittnet är vår tredje kriminalroman och vår bästa bok hittills."

- Lars Kepler

/Kajsastina

fredag 6 januari 2012

Välkomna nya följare!

Tre nya följare önskas välkomna:  Pian17, Karin, Yvonne och Irene. 

Mimmimarie firar sin bloggs ettårsdag med utlottning av två böcker. Klicka på länken. Hon har en intressant blogg med bra boktips. ¨

/Kajsastina

torsdag 5 januari 2012

Ikväll passerade bloggen siffran 10 000. Det är många som läst mina nedplitade rader!

Tack alla bloggkompisar för ert intresse - alltid kul att ha kontakt med Er!
Helgerna har gjort att jag inte varit flitig med inlägg, men nästa vecka sätter allt igång: styrketräning, stavgång (i mån av ork), onsdagsgruppen och sist - men kanske viktigast - bokläsningen.

Just nu läser jag I morgon under striden, tänk på mig av Javier Marías. Den är med i utlottningspaketet.

Tack Cici för hjälpen med att minska utrymmet mellan blogginläggen! Du är en superkvinna! Nu ser det väl bättre ut? Om ni vill se massor av snöbilder, klicka på länken till Cissis blogg.

Ha en skön helg!

Utlottning av bokpaket - fyra pocketböcker


God fortsättning alla!
Bok 1 - nästan oanvänd, endast läst av mig, en helt underbar bok

Bloggen kommer snart att passera 10 000 besökare. Jag tänkte fira det med Er och lotta  ut ett bokpaket med fyra böcker.  Eftersom jag samlar på mig nya  böcker hela tiden, vill jag lämna plats i bokhyllan. Alla är lästa bara av mig och mycket bra.

Bok 1: Javier Marías, I morgon under striden, tänk på mig     

Bok 2: Émile Ajar, Med livet framför sej
Bok 2 - NY OCH OLÄST


Bok 3: Marie Hermansson, Mannen under trappan

Bok 3 - En psykologiskt, gastkramande bok , LÄST BARA AV MIG.
Bok 4: Alice Munro, Kärlek vänskap hat

Bok 4 - NY OCH OLÄST. JAG FICK DEN I JULKLAPP
- hade den på engelska!
Så här gör du:
En lott = en kommentar hos mig
Två lotter = kommentar + länka till mig
Tre lotter = kommentar + länka till mig + anmäl dig som följare
Om du inte har någon blogg, går det bra att maila mig: ullaanderstedt@gmail.com
Dragning den 15 januari.


Lycka till!